Mondkap verplicht in het OV - Medical Shielding Systems

Mondkapjes verplicht in het OV vanaf 1 juni

Mondkapjes verplicht in het OV vanaf 1 juni

6 april 2020 heeft Premier Rutte tijdens een persconferentie verteld dat vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden.
Reizigers zijn dan wel verplicht een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen en maximaal 40 procent van de plaatsen mag bezet zijn.

Het dragen van een mondkap wordt verplicht omdat in het OV het vrij lastig is om de anderhalve meter afstand te kunnen hanteren. Reizigers mogen zelf een mondkapje maken of er een kopen.

Het is al langere tijd duidelijk dat het gebruik van een mondkap een positieve werking heeft en dat het helpt de verspreiding tegen te gaan. Door het gebruik van een mondkapje zorg u ervoor dat de druppeltjes die tijdens het praten, niezen of hoesten in de lucht kunnen komen en blijven zweven (aerosolen)  daarom is het belangrijk  dat u uzelf bij en anderen beschermt.

Wij van Coronashielding.com hebben daarom onze mondkap houder starter set en de mondkap houder gemaakt.

De starter set geeft u alles wat u nodig hebt om zo veilig over straat te kunnen gaan.

Met de mondkap houder (frame) kunt u gemakkelijk, goedkoop en duurzaam een mondkapje kan maken. U kan uw eigen materiaal ertussen doen, bijvoorbeeld een tissue, keukenpapier/wc papier of een zakdoek tussen stoppen.

De metalen versie kunt er ook materialen zoals een sjaal of ander (zwaarder) textiel tussen stoppen.Het gebruikte materiaal doe je in de wasmachine of gooi je weg maar de frames kan je hergebruiken door ze schoon te maken met zeep of alcohol.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.